
POTASSİ
| Garanti Edilen İçerik | w/w |
| Toplam Azot (N) | % 3 |
| Üre Azotu (N-NH2) | % 3 |
| Suda Çözünür Potasyum Oksit (K2O) | % 20 |
| Suda Çözünür Bor (B) | % 0,3 |
| Suda Çözünür Demir (Fe) (Tamamı EDTA ile Şelatlıdır) | % 0,03 |
| Suda Çözünür Molibden (Mo) | % 0,03 |
| EDTA Şelatının Stabil Olduğu pH Aralığı (Fe) | 3 – 11 |
| KULLANIM ALANI | KULLANIM ZAMANI | YAPRAKTAN UYGULAMA | DAMLAMA SULAMA VE TANKER İLE UYGULAMA |
| Sera Sebzelerinde (Biber, Domates, Hıyar ve Patlıcan) vb. | Gelişme döneminde ve sonrasında | 100 L Suya 200-250 g | 1 – 3 kg / da |
| Açık Alan Sebzelerde (Biber, Domates, Hıyar ve Patlıcan) vb. | Gelişme döneminde ve sonrasında | 100 L Suya 200-250 g | 1 – 3 kg / da |
| Kışlık Sebzelerde (Kıvırcık, Marul, Pırasa, Ispanak, Lahana) | Gelişme döneminde ve sonrasında | 100 L Suya 200-250 g | 1 – 2 kg / da |
| Yumrulu Bitkiler (Patates, Soğan, Sarımsak, Havuç) vb. | Gelişme döneminde ve sonrasında | 100 L Suya 200-300 g | 1 – 3 kg / da |
| Kavun, Karpuz, Kabak, Çilek | Gelişme döneminde ve sonrasında | 100 L Suya 200-300 g | 1 – 3 kg / da |
| Tüm Sert Kabuklu Meyve Ağaçları (Antep Fıstığı, Badem, Ceviz, Fındık) | Gelişme döneminde ve sonrasında | 100 L Suya 200-300 g | 5 – 8 kg / da veya 500 – 600 g / Ağaç |
| Tüm Yumuşak Çekirdekli Meyve Ağaçları (Elma, Armut, Ayva) | Gelişme döneminde ve sonrasında | 100 L Suya 200-300 g | 4 – 5 kg / da veya 250 – 400 g / Ağaç |
| Tüm Sert Çekirdekli Meyve Ağaçları (Badem, Kayısı, Erik, Şeftali, Vişne) | Gelişme döneminde ve sonrasında | 100 L Suya 200-300 g | 4 – 5 kg / da veya 250 – 400 g / Ağaç |
| Narenciye, Muz, Zeytin | Gelişme döneminde ve sonrasında | 100 L Suya 200-300 g | 4 – 5 kg / da veya 250 – 400 g / Ağaç |
| Bağlarda ve Kesme Çiçekçilikte | Gelişme döneminde ve sonrasında | 100 L Suya 100-200 g | 500 – 600 g / da |
| Endüstri Bitkileri (Ayçiçeği, Mısır, Soya, Yer Fıstığı, Kanola) | Gelişme döneminde ve sonrasında | 100 L Suya 200-300 g | —- |
| Tarla Bitkileri (Buğday, Arpa, Çeltik, vb.) ve Yeşil Alanlar | Gelişme döneminde ve sonrasında | 100 L Suya 200-300 g | —- |
Meyve ve sürgün kalitesinde etkili olan POTASSİ meyve kalitesini arttırarak verim artışı sağlayarak bitkimizde genel olarak kalite kriterlerinde ve gelişmesinde, sürgün kalınlaştırmasında çok etkilidir. Meyvelerde şeker oranı ve katı madde miktarının artışını sağlayarak ürünlerin daha lezzetli, prüzsüz, parlak ve kaliteli olmasını sağlamaktadır. Fidanlarda bitki gelişimini teşvik ederek sürgünlerin hızlı şekilde kalınlaşmasını ve gelişmesini tetiklemekte ve fidan ve bitkilerde iskeleti sağlamlaştırmaktadır. İçeriğindeki takviye besin elementlerinden azot, bor, çinko, molibden, magnezyum ve hayvansal bitkisel aminoasitlerin yanında hormonları aktif hale getiren özel içerik sayesinde her biri ayrı bir ahrazı gidererek kalite ve verim faktörlerinin ön plana çıkmasını sağlamakta kalitede ve verimde yüksek oranda artış sağlamaktadır.
Bitkide sürgün gelişimini sağlar…
Yeşil aksam gelişimi ve kalite üzerinde etkilidir…
Meyve irileşmesi ve hücre bölünmesini teşvik eder…
Sararma ve demir eksikliklerinde hızlı şekilde etki eder…
Hücrelerde uzamayı tetikleyip büyüme hızını arttırır…
Meyvede katı Kaliteli ve dayanıklı ürün eldesi sağlar…
Fotosentezi tetikler ve birim zamanda biriken karbonhidrat miktarını arttırır…
Hasat edilecek ürün tonajını arttırır…
Daha iri ve parlak pazar değeri yüksek ürünler elde edilmesini sağlar…
İçerisinde Azot ve Potasyum yanında şelatlı olarak Demir içerir…






