
ORGATECH AMİNOFULL
| Garanti Edilen İçerik | w/w |
| Organik Madde | % 20 |
| Toplam Azot (N) | % 4 |
| Organik Azot (N) | % 1 |
| Üre Azotu (N-NH2) | % 3 |
| Suda Çözünür Potasyum Oksit (K2O) | % 4 |
| Maksimum Klor (Cl) | % 0,5 |
| Serbest Aminoasitler | % 6 |
| Alginik Asit | % 0,02 |
| Giberallik Asit | 25 ppm |
| Suda Çözünür Demir (Fe) (Tamamı EDDHA ile Şelatlıdır) | % 0,06 |
| pH Aralığı | 4 – 6 |
| KULLANIM ALANI | KULLANIM ZAMANI | YAPRAKTAN UYGULAMA | DAMLAMA SULAMA VE TANKER İLE UYGULAMA |
| Sera Sebzelerinde (Biber, Domates, Hıyar ve Patlıcan) vb. | Gelişme döneminde ve sonrasında | 100 L Suya 150-200 ml | 1 – 3 L / da |
| Açık Alan Sebzelerde (Biber, Domates, Hıyar ve Patlıcan) vb. | Gelişme döneminde ve sonrasında | 100 L Suya 150-200 ml | 1 – 3 L / da |
| Kışlık Sebzelerde (Kıvırcık, Marul, Pırasa, Ispanak, Lahana) | Gelişme döneminde ve sonrasında | 100 L Suya 150-200 ml | 1 – 2 L / da |
| Yumrulu Bitkiler (Patates, Soğan, Sarımsak, Havuç) vb. | Gelişme döneminde ve sonrasında | 100 L Suya 150-200 ml | 1 – 3 L / da |
| Kavun, Karpuz, Kabak, Çilek | Gelişme döneminde ve sonrasında | 100 L Suya 150-200 ml | 1 – 3 L / da |
| Tüm Sert Kabuklu Meyve Ağaçları (Antep Fıstığı, Badem, Ceviz, Fındık) | Gelişme döneminde ve sonrasında | 100 L Suya 150-200 ml | 5 – 8 L / da veya 500 – 600ml / Ağaç |
| Tüm Yumuşak Çekirdekli Meyve Ağaçları (Elma, Armut, Ayva) | Gelişme döneminde ve sonrasında | 100 L Suya 150-200 ml | 4 – 5 L / da veya 250 – 400ml / Ağaç |
| Tüm Sert Çekirdekli Meyve Ağaçları (Badem, Kayısı, Erik, Şeftali, Vişne) | Gelişme döneminde ve sonrasında | 100 L Suya 150-200 ml | 4 – 5 L / da veya 250 – 400ml / Ağaç |
| Narenciye, Muz, Zeytin | Gelişme döneminde ve sonrasında | 100 L Suya 150-200 ml | 4 – 5 L / da veya 250 – 400ml / Ağaç |
| Bağlarda ve Kesme Çiçekçilikte | Gelişme döneminde ve sonrasında | 100 L Suya 100-150 ml | 500-600 ml / da |
| Endüstri Bitkileri (Ayçiçeği, Mısır, Soya, Yer Fıstığı, Kanola) | Gelişme döneminde ve sonrasında | 100 L Suya 200-300 ml | 2000 ml / da |
| Tarla Bitkileri (Buğday, Arpa, Çeltik, vb.) ve Yeşil Alanlar | Gelişme döneminde ve sonrasında | 100 L Suya 200-300 ml | 2000 ml / da |
Amino Asitler*: Bitkilerde protein sentezi için gereklidirler. Bitkiler, amino asitleri proteinlerde kullanarak hücre yapısı, enzimler, hormonlar ve diğer önemli bileşenleri sentezler. Ayrıca, bitkiler için önemli olan besin maddeleri de amino asitlerden oluşur
– Bitkiler için azot, proteinlerin, amino asitlerin ve nükleik asitlerin yapı taşlarından biridir.
– Üre azotu, bitkilerin azot ihtiyacını karşılamak için kullanılan bir azot formudur.
– Bitkilerde üre azotu, kökler aracılığıyla alınır ve protein sentezi ile metabolizma süreçlerinde kullanılır.
Alginik Asit*: Bu asit, deniz yosunu gibi deniz organizmalarında bol miktarda bulunur, ancak bazı bitki türlerinde de bulunabilir. Bitkilerde, alginik asit hücre duvarının bir bileşeni olarak görev yapar. Ayrıca, topraktaki minerallerin bitki tarafından emilimini artırarak bitki beslenmesini destekleyebilir ve toprak yapısını iyileştirebilir.
Giberalik Asit*: Bu asit, bitkilerde stres yanıtını düzenlemek için önemli bir role sahiptir. Özellikle, giberalik asit bitkilerin çeşitli stres faktörlerine (örneğin, kuraklık, tuzluluk, hastalık saldırısı) yanıt verme yeteneğini artırabilir. Ayrıca, bitkilerin büyüme ve gelişmesini düzenleyen bir fitohormon olarak işlev görebilir.
Bu bileşiklerin hepsi, bitkilerin sağlıklı büyümesini ve çevresel streslere karşı dirençli olmalarını sağlayarak bitki verimliliğini artırabilir.






